Żywność pozbawiona dodatku konserwantów jest polecana przez dietetyków, środki konserwujące uchodzą bowiem za groźne dla zdrowia. Jak przekonują naukowcy, nie wszystkie substancje tego typu są szkodliwe.

W kontekście zdrowej żywności stosunkowo często wspomina się o konserwantach. Z jednej strony, substancje wydłużające termin przydatności żywności do spożycia mają niebagatelne znaczenie dla współczesnych konsumentów, z drugiej – dużo mówi się o ich szkodliwości. Osoby, które obawiają się o swoje zdrowie mogą odetchnąć z ulgą – naukowcom udało się odkryć konserwant o naturalnym pochodzeniu, który nie wpływa negatywnie na zdrowie.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Partnerem serwisu jest

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!